Ons proces

Kwalitatieve Nederlandse metalen producten

Metalen-letters.nl is onderdeel van Kunst van Staal. Sinds 2020 leveren wij kwalitatieve uit staal gefabriceerde kunstwerken aan Nederlandse en Belgische klanten. De oprichting is ontstaan uit de visie: ‘Industriële bewerkingen vertalen naar de Nederlandse woon-industrie in abstracte decoratieve vormen’. Onze visie hebben wij voortgezet in de vorm van teksten. Naast de standaard teksten kan je ook jouw eigen metalen tekst laten fabriceren.

Door onze achtergrond in de machinebouw hebben we jarenlange ervaring opgedaan waardoor we garant kunnen staan voor de uitstekende kwaliteit. Dat merkt u direct als u onze teksten en producten ziet, vasthoudt en test.

Soortgelijke – maar dus niet met ons assortiment vergelijkbare – producten komen momenteel veelal uit China. Deze geïmporteerde producten zorgen helaas vaak voor ontevredenheid en klachten door een mindere kwaliteit. Daarnaast zijn deze inferieure producten ook verre van duurzaam door de negatieve effecten op het milieu door de wereldwijde transporten.

Uitgelichte producten

Het productieproces

metalen-letters.nl staat garant voor degelijke Nederlandse kwaliteit en we nemen je graag mee in de 5 fasen van ons productieproces. Ons productieproces bestaat uit de volgende elementen:

  • Fase 0: In deze fase wordt het juiste materiaal gespecificeerd. Maar metaal is toch gewoon metaal? Er zijn enorm veel gradaties onder de groepering ‘metaal’. Metaal is een verzamelnaam voor materialen die als delfstof voorkomen. De kwaliteit wordt bepaald door de volgende kenmerken: warmgewalst/koudgewalst, treksterkte, rekgrens, vlakheid en diktetolerantie, vervormingseigenschappen, buig- en zetkwaliteit en de lasbaarheid. Dit is niet iets waar je als consument op wilt letten, daarom doen wij dat wél.
  • Fase 1: Het metaalwerk wordt met de nieuwste generatie CNC lasers gesneden. De nauwkeurigheid van deze machines is belangrijk om de grootte van de microjoints te beperken. ‘Wat is een microjoint?’ Een microjoint is de verbinding tussen het gesneden materiaal en de restplaat.
  • Fase 2: Vervolgens wordt het restmateriaal verwijderd (om tot bijvoorbeeld de abstracte letters te komen) en vervolgens gerecycled.
  • Fase 3: De gesneden producten gaan nu naar de oppervlaktebehandelaar.Wij gebruiken een behandelmethode van het metaal waarbij een elektrochemisch proces gebruikt wordt. Er wordt een oxidelaag gevormd op het materiaal. De oxidehuid vormt een beschermende laag op het metaal. Bijzonder is dat bij dit proces geen extra laag aangebracht wordt op het metaal. Het proces zorgt namelijk voor een laag die opgebouwd wordt vanuit het bestaande metaal. De oxidelaag is volledig geïntegreerd in het materiaal en vormt een sterke moleculaire verbinding. Deze techniek is toepasbaar in verschillende kleuren. De kleuren zijn zo uniek dat deze niet in een ‘kleurcode’ aan te duiden zijn.
  • Fase 4: In deze eindfase verpakken wij het eindproduct in bubbeltjesfolie. Ook tijdens het transport willen wij ons eindproduct beschermen tegen mogelijke schade.

Kwalitatieve producten en service

Wij leveren dus alleen kwalitatieve producten maar streven daarnaast ook naar een klanttevredenheidscore van 100%. En we zijn er trots op dat dit inderdaad de ervaring van onze klanten blijkt te zijn.

Onze klanten sturen ons zelfs regelmatig foto’s van het mooie eindresultaat van onze ‘Kunst van Staal’ getoond bij hun thuis op locatie.

Heb je voor of na de bestelling van een van onze producten toch een vraag, klacht of opmerking? Laat het ons dan vooral weten, dan zal je zelf ervaren hoe wij willen dat onze klanten ‘kwaliteit’ beleven, zowel in onze producten als in onze dienstverlening.

Beoordelingen Kunst van Staal